Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari și viceprim-ministrul pentru reintegrare s-au întâlnit cu agenții economici la discuții în platoul Cocieri
Conducerea raionului Dubăsari și viceprim-ministrul pentru reintegrare s-au întâlnit cu agenții economici la discuții în platoul Cocieri

Noile restricții în calea liberei circulații a cetățenilor și bunurilor, a activității agenților economici și fermierilor din raionul Dubăsari ce prelucrează terenurile de după traseul Rîbnița-Tiraspol, continuă și rămân în continuare subiecte stringente  atât pe agenda de lucru a conducerii raionului Dubăsari cât și pentru Biroul pentru Reintegrare.
Activitatea de mai departe a agenților din teritoriul raionului, în condițiile noilor restricții impuse de autoritățile neconstituționale din Transnistria, precum că vor fi impuși să plătească pretinse plăți vamale la trecerea prin posturile de control ilegale ale regiunii transnistrene, au fost abordate, azi 1 februarie, în cadrul vizitei viceprim-ministrului pentru reintegrare dl Oleg SEREBRIAN în platoul Cocieri.
La ședință, s-au prezentat conducerea raionului Dubăsari în persoana dlui președinte Sergiu GRIGORIEV și a vicepreședintelui dl Alexandru REUL, primarii comunei Cocieri dna Raisa SPINOVSCHI și a comunei Molovata Nouă dna Maria GAZEA, secretarul de stat dl Vasile ȘERBAN, consilieri raionali și locali, reprezentanți ai structurilor centrale de resort, etc.
Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu GRIGORIEV a salutat prezența oficialilor în platoul Cocieri, a tuturor celor prezenți la întrunire. „Stimați agenți economici, înțelegem că situația în care azi vă aflați este una dificilă. De aceea, vă îndemn să avem niște discuții deschise pe subiectul dat și cu înaintarea de propuneri concrete ce vor facilita activitatea de mai departe a tuturor părților implicate. Constatăm, cu părere de rău, că impedimente întâlnesc nu doar agenții economici care dețin terenuri după traseu, dar și cei ce-și desfășoară nemijlocit activitatea în teritoriu”.
Pe lângă accesul la libera circulație, în cadrul ședinței a fost pusă în discuție și metoda de punere în aplicație a Ligislației Republicii Moldova (Legea 39 privind instituirea unor măsuri suplimentare de susținere a activității de întreprinzător desfășurate în localitățile din stânga Nistrului, Hotărârea nr. 639 din 05.06.2006 cu privire la aprobarea unor regulamente și Hotărârea nr. 567 din 21.05.2007 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de compensare a veniturilor bugetelor locale…).
În contextul, subiectului abordat, vicepremierul pentru Reintegrare, dl Serebrian a menționat că Guvernul va veni cu măsuri de sprijin pentru a compensa cheltuielile suportate de fermieri, în baza unei formule exacte conform căreia vor fi oferite ajutoarele.
„Noi am avut o discuție care principiu să-l aplicăm, fiscal sau monetar. Deocamdată nu există o unitate de păreri, trebuie ca și oficiul teritorial, și autoritățile din raion să facă toate calculele în baza cărora să putem opera. Trebuie să știm ce are de gând să se cultive în acest an, ce volum de roadă poate fi, ca să aplicăm ajutoarele respective, dacă vorbim de un ajutor din partea Guvernului”, a menționat viceprim-ministrul pentru Reintegrare.
Problema fermierilor de la Dubăsari a fost și pe agenda discuțiilor în format 1+1, care au avut loc recent la Tiraspol. Neînțelegerile referitoare la taxele vamale au început după ce, la începutul anului, a intrat în vigoare noul Cod vamal. 
În cadrul vizitei, reprezentanții au vizitat grădinița din comuna Cocieri și Muzeul de Istorie și Etnografie din Molovata Nouă.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari și viceprim-ministrul pentru reintegrare s-au întâlnit cu agenții economici la discuții în platoul Cocieri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta